Podnikové financie v absolútnom bezpečí

Služby pre firmu:Účtovné služby

Podnikové financie v absolútnom bezpečí

Marek


Financie sú otázkou prežitia pre každú firmu. Mať ich v bezpečí a chodiť spávať s istotou, že pred úradmi máte všetko v poriadku je nezanedbateľná výhoda. Dobrý účtovník navyše môže firme aj nemalé peniaze ušetriť. Externý účtovník má mnoho pozitív Je lepšie platiť človeka za výkon, alebo za čas strávený v práci? Každý zamestnávateľ pozná správnu odpoveď. Preto je externý účtovník pre mnohých finančne výhodný. Najmä ak nepotrebujú robiť účtovné operácie každý deň. Zuzana Zemánková zo spoločnosti Eko Wen v článku Externý účtovník šetrí firme náklady nielen pri daniach približuje, čo všetko znamenajú náklady na účtovníka okrem mzdy. Úspora v prípade externistu je v tomto prípade naozaj značná.  Tak ako účtovníctvo, nie je firme interne potrebné riešiť ani mzdy. Takejto forme spolupráce s účtovníkom sa venuje článok Mzdy už nemusíte riešiť vo firme, v ktorom  Ing. Katarína Škvarková hovorí, že je to skôr o psychológii firmy, nie o skutočnej potrebe mať účtovníka a personalistu vo firme. Náklady na jedného pracovníka sú pre malé firmy neporovnateľne nižšie ako platiť mzdárku počas celého mesiaca na plný, alebo aj skrátený úväzok. Zorientujte sa aj v medzinárodnom účtovníctve Ak obchodujete so zahraničím, určite je dobré spoľahnúť sa na pomoc skúseného odborníka, vďaka ktorému sa napríklad dostanete aj k vráteniu DPH za tovar kúpený v zahraničí.  Ing. Vanda Mravcová zo spoločnosti Anteko v článku Dobrý účtovník pomôže s daňami a získať DPH aj z EÚ vysvetľuje, ako možno v medziach zákona ušetriť náklady a pritom mať overené a správne účtovné podklady. Podnikateľov čakajú zmeny k lepšiemu Ak sa ešte len rozhodujete, či začnete podnikať a či sa stanete platcami DOP, Ján Králik, ktorý sa zaoberá daňovým poradenstvom a účtovníctvom radí počkať do budúceho roka. V rámci novely sa totiž zruší zábezpeka, ktorú bolo nutné zložiť pre žiadateľov v prípravnej fáze. O ďalších pozitívnych zmenách pre podnikateľov sa dozviete v článku Podnikateľov čakajú pozitívne zmeny pri DPH.

18.08.20155157
Dobrý účtovník? Musí byť diskrétny a„výhodný“

Služby pre firmu:Účtovné služby

Dobrý účtovník? Musí byť diskrétny a„výhodný“

Marek


Ponúk na účtové služby je čoraz viac na internete aj v tlači. Ako si však vybrať správneho externého účtovníka? Čo okrem referencií zohľadniť a na čo sa orientovať ako prvé? Lýdia Novotná zo spoločnosti economo otvorene hovorila o tom, aký by účtovník mal byť vo vzťahu ku klientovi. Vyberte si vzdelaného účtovníka Vzdelanie je jednou z najväčších priorít. Predpisy, zákony a novely sa menia prakticky z mesiaca na mesiac. Preto poznať všetky zákonné normy je pre účtovníka a jeho klienta veľké plus.  Pri výbere účtovníka je dôležité vedieť, či sa účtovník pravidelne vzdeláva. Správny účtovník by mal klienta informovať o všetkých legislatívnych zmenách, ktoré sa ho dotýkajú,“ hovorí Lýdia Novotná. V praxi to znamená, že klient nemusí vedieť nič o zmenách v legislatíve a všetko dostane na tácke od svojho účtovníka. Prípadne rovno zapracované prakticky do svojho účtovníctva v jeho prospech. Účtovník by sa mal oplatiť „Pristupujem ku každému klientovi individuálne. Daňovú a odvodovú optimalizáciu „šijem“ klientovi na mieru. Je pre mňa dôležité, aby klient platil čo najnižšie dane a odvody,“ hovorí Novotná. Všetko je samozrejme v rámci zákona, no práve aj tu hrá veľkú rolu, ako sa vie účtovník v zákonoch orientovať, ako pozná účtovnú prax a vie pomôcť klientovi ušetriť. Dobrý účtovník by mal vedieť ušetriť viac, ako v prípade, že by ste si robili účtovníctvo sami, bez náležitého vzdelania. Pripravenosť a diskrétnosť Každý podnikateľ potrebuje mať prehľad o svojom hospodárení a vedieť, čo ho čaká a neminie, na čo sa má v danom roku pripraviť či už finančne, alebo papierovo. „Moji klienti majú prehľad o hospodárení každý mesiac, takže vedia, aká daňová povinnosť im priebežne vychádza, aké doklady majú v účtovnej evidencii,“ hovorí Lýdia Novotná z economo a dodáva, že samozrejmosťou je diskrétnosť účtovníka. Je človek, ktorý má prehľad o celej firme, musí mať dôveru svojich klientov a samozrejme pozná aj finančné informácie, ktoré by mohla konkurencia zneužiť. Preto je diskrétnosť rovnako dôležité ako samotné vzdelanie účtovníka.      

02.09.201515627
Externý účtovník šetrí firme náklady nielen pri daniach

Služby pre firmu:Účtovné služby

Externý účtovník šetrí firme náklady nielen pri daniach

Marek


Čoraz viac firiem sa spolieha na externé účtovné služby. Dôvodov je niekoľko. Od profesionálne zvládnutého účtovníctva až po šetrenie nemalých nákladov. Kvalita spracovanej agendy je pritom na vysokej úrovni. Menšie a malé firmy vidia výhody Ak váhate, či zamestnať účtovníka, alebo sa spoľahnúť na externú účtovnú firmu, je dobré si zvážiť, ako často budete účtovné služby potrebovať. Menšie a malé firmy potrebujú účtovníka pri platbe daní, či preddavkov. Toto bez problémov zvládne externista. „Vždy si po podklady prídem sama do firmy, vediem si archiváciu, všetko precízne evidujem, v prípade daňovej kontroly preto vie spoločnosť, kde má doklady a v prípade potreby asistujem konateľovi pri každej kontrole,“ hovorí Zuzana Zemánková zo spoločnosti Eko Wen. Šetrí sa mzda aj investície do školení Pravidelná mesačná mzda interného účtovníka je len jedna strana nákladov. Tou druhou a dosť vysokou je potreba pravidelných účtovných školení. „Neustále novelizácie, úpravy zákona, ich výklady, to všetko musí absolvovať dobrý účtovník. Je potrebné aby sa neustále vzdelával a školenia nie sú lacné,“ hovorí Zuzana Zemánková. Pri externom účtovníkovi sa netreba o jeho náklady starať, platený je buď na mesačnej báze, alebo podľa jednotlivých položiek. Zuzana Zemánková  hovorí, že vie zohľadniť aj začínajúce firmy, ktoré ešte sami nevedia, ako bude vyzerať ich cash flow a snaží sa im vyjsť v ústrety. Do daní sa radšej sami nepúšťajte Každý podnikateľ má svoj zámer a plán, no obsiahnutie komplexného vedenia účtovníctva k nemu nepatrí. Púšťať sa do zložitých priznaní a odvodov na vlastnú päť neodporúča ani Zuzana Zemánková , keď hovorí, že vždy je lepšie sa poradiť s odborníkom. Pritom nie až pri daňových priznaniach, či daňovej optimalizácii, ale už aj pri vzniku podnikania a výbere správnej právnej formy. Navyše dane na vlastnú päsť môžu byť sprevádzané chybami a hroziacimi pokutami. Ak aj pokutu nedostanete, v prípade opráv vás čakajú papierovačky, návštevy úradov a opravy, ktoré zaberajú množstvo času, ktorý by ste inak mohli venovať radšej podnikaniu.    

17.08.201515083
Dobrý účtovník pomôže s daňami a získať DPH aj z EÚ

Služby pre firmu:Účtovné služby

Dobrý účtovník pomôže s daňami a získať DPH aj z EÚ

Marek


Účtovníctvo dnes možno nadnesene charakterizovať ako finančnú vedu. Od správne a efektívne vedeného účtovníctva často záleží aj prosperita samotnej firmy. Kvalitná účtovná firma môže ušetriť klientovi nemalé náklady a dať pokojný spánok kvôli výkazom vedených v súlade so zákonom. Komplexná starostlivosť Ing. Vanda Mravcová zo spoločnosti Anteko od začiatku pôsobenia mala cieľ priniesť na trh komplexné účtovné, daňové aj mzdové služby pod jednou strechou. Dnes poskytuje spolu s tímom profesionálnu starostlivosť o finančnú agendu malej aj veľkej spoločnosti. Daňové poradenstvo s garanciou V prípade výdavkov a ich započítania do daňového priznania môže nastať sporná situácia, či je výdavok oprávnený, alebo nie, prípadne ako s ním naložiť. V takomto prípade pripravila pre klientov Ing. Vanda Mravcová službu otázky pre daňového poradcu s odpoveďou overenou pečiatkou. V praxi to znamená, že vie poradiť v prípade otázok v oblasti daní sofistikovane a s garanciou, za ktorou stojí aj v prípade, že daňový úrad má iný názor. „Pečiatka v tomto prípade znamená, že za stanoviskom plne stojím a v prípade potreby som ochotná podať odvolanie voči správcovi dane,“ hovorí Ing. Vanda Mravcová. Silný partner v boji s daňovými úradmi po boku sa určite zíde. Túto službu poskytuje spoločnosť Anteko pre svojich klientov, no aj pre ostatné osoby, ktoré chcú poradiť fundovane v sporných účtovných otázkach. Kvalifikovaný dozor Účtovníctvo si vyžaduje precíznosť a preto pre spoločnosti, ktoré majú viac interných účtovníčok, vie spoločnosť Anteko  zabezpečiť garantovaný účtovný dozor a daňový dozor vrátane právneho servisu v rámci celého Slovenska. Zmluvným partnerom sú k dispozícii 24 hodín denne 7 dní v týždni v prípade vzniku neodkladného problému. Zároveň prevezmú daňovú kontrolu a znášajú jej prípadné dôsledky,“ hovorí Vanda Mravcová. Dozor nad účtovníčkami obsahuje aj školenia, alebo odporúčanie školení, ktoré je potrebné pre interné pracovníčky firmy absolvovať. Účtovníctvo v rámci Európskej únie Potrebujete poradiť s účtovnými dokladmi z Čiech, alebo zo zahraničia? Vanda Mravcová sa špecializuje aj na vratky DPH z Európskej únie: „Zabezpečíme vedenie účtovníctva aj so zahraničnými položkami a navyše vieme postupovať pri procese refundácie a vrátenia DPH z bločkov za nákupy uskutočnené v zahraničí.“ Takýto postup môže mnohým podnikateľom pomôcť v rámci zákona ušetriť nemalé financie.      

17.08.201512618
Podnikateľov čakajú pozitívne zmeny pri DPH

Služby pre firmu:Účtovné služby

Podnikateľov čakajú pozitívne zmeny pri DPH

Marek


Ak začínate podnikať a uvažujete, či sa stať platcom DPH, alebo nie, podľa Jána Králika je lepšie počkať do 1. januára 2016, kedy vstúpia do platnosti novely uľahčujúce život mnohým podnikateľom. Platcom DPH bude ľahšie V súčasnej fáze bolo pri dobrovoľnej žiadosti platcu DPH potrebné zložiť zábezpeku, ktorá začínala na sume 1000 eu, alemohla byť aj pár tisíc. Po roku pôsobenia subjektu, ktorý platil poctivo DPH sa mu zábezpeka vrátila. Od januára budúceho roku bude táto povinnosť minulosťou. „V novele sa počíta s tým, že žiadna zábezpeka pre žiadateľov v prípravnej fáze sa už nebude vyžadovať. Je to ústretový krok ku všetkým, pre ktorých je byť výhodnejšie platcom DPH,“ vysvetľuje Ján Králik, ktorý sa zaoberá daňovým poradenstvom a účtovníctvom. Pre koho je výhodné byť platcom DPH? Ak uvažujete, či sa stať, alebo nestať platcom DPH, ak vám to neukladá už na základe obratu zákon, podľa Jana Králika je vhodné byť platcom DPH hlavne v týchto prípadoch:  - Nakupujete tovar či službu od platiteľa DPH a  odberateľom je taktiež platiteľ DPH.  - V prípade, ak mienite realizovať veľké investície do dlhodobého majetku a v  cash flow rátate s vrátenou DPH na napríklad vyplatenie miezd, ďalší rozvoj podniku, a podobne. - V prípade, že vašim dodávateľom je platiteľ DPH na Slovensku a odberateľom zdaniteľná osoba v členskom štáte EU. O peniaze už neprídete Od budúceho roka sa počíta aj so zmenou pri platbe dane za faktúry. V súčasnosti musel podnikateľ zaplatiť štátu DPH aj z faktúry, ktoré mu neboli preplatené v danom období, alebo dokonca vôbec. To mnohých finančne ruinovalo, platili predsa štátu daň z peňazí, ktoré nedostali. „Takýto krok bol naozaj pre mnohých likvidačný. Nielenže nedostali zaplatené za služby, boli nútení ešte aj platiť z faktúr DPH. Tento postup sa od januára zmení a firmy s obratom do 100 000 eur už budú platiť DPH len zo zaplatených, nie z vystavených faktúr,“ komentuje novelizáciu Ján Králik.   Ján Králik sa so spoločnosťou JK TAX, s. r. o. venuje komplexnému spracovaniu účtovníctva, daňovému poradenstvu, ako aj mzdám a je vždy pripravený fundovane odpovedať na účtovné otázky a prebrať vaše účtovníctvo do svojej správy.  

17.08.201513436

Máte plnú hlavu projektov

okolo vášho domu, záhrady alebo rodiny?

Povedzte nám to a pusťte to z hlavy. Spojíme Vás s najlepšími dodávateľmi.
Hurá, poďme zariaďovať!
Nový web pre tradičné kamenárstvo v Bratislave

Služby pre firmu:Ako na web

Nový web pre tradičné kamenárstvo v Bratislave

IvanaD Služby pre firmu


Na atraktívnu aplikáciu miniFAKTÚRA sme sa tentoraz pozreli očami účtovníka. Aplikácia je dokonalá pre bežného užívateľa, ktorý si chce svoje faktúry spravovať sám. Predstavuje aj revolučný spôsob práce pre účtovníkov, ktorí chcú mať klientove portfólio na jednom mieste, v jedinom súbore a včas. Hodnotenie z pohľadu účtovníka:  . Ušetrite náklady, peniaze aj čas Tomu sa povie dokonalá symbióza. V rámci testovania mobilnej aplikácie stačilo vystaviť faktúru a vďaka automatickému ukladaniu v cloude sa faktúry okamžite aktualizovali vo všetkých synchronizovaných zariadeniach aj on-line. Ide o jedinečný spôsob komunikácie podnikateľov s účtovnou firmou. Už žiadne tlačenie faktúr, evidencia, posielanie poštou, či dokonca osobné nosenie. Netreba ani poslať mail. Stačí faktúru vystaviť a váš účtovník už o nej vie. Tak jednoduché a pritom dokonalé. Vyhnete sa hľadaniu papierov Omylnosť je ľudský faktor, s ktorým sa už stretol každý. Pár dní pred odovzdaním daňového priznania zrazu chýbajú faktúry. Chyby robí len človek, aplikácia miniFaktúra zabezpečí, že budete mať všetko včas a v úplnom poriadku. Evidenciou sa už nemusíte trápiť, spraví ju za vás. Už nikdy žiadne nahadzovanie do počítača! Online verziu miniFAKTÚRY môžete kedykoľvek  sprístupniť účtovníkovi. V tomto kroku funguje všetko jednoducho a bez najmenších chýb. Z minúty na minútu si účtovník stiahne všetky potrebné dáta. A nielen to! miniFAKTÚRU je jednoducho spárovateľná s účtovnými systémami, čo znamená, že účtovníkovi sa všetky dáta automaticky importujú.   Vytvorte si prvých päť faktúr úplne zdarma a otestujte s vašim účtovníkom, ako môže byť účtovníctvo až školácky jednoduché. To všetko vďaka aplikácii miniFaktúra, ktorá vznikla práve pre uľahčenie života podnikateľom aj účtovníkom.      miniFAKTÚRA to je aj: •          Vytváranie faktúr v smartphone či tablete •          Intuitívna navigácia •          Dokonalý prehľad vo faktúrach •          Synchronizácia so všetkými zariadeniami •          Jednoduchá editácia a tlač faktúry •          Podpis priamo v mobile •          Prehľadné štatistiky   Najjednoduchšie je stiahnuť si danú aplikáciu hneď do mobilu, čo môžete urobiť priamo na stránkach iTunes App store (pre iphone) alebo Google play (pre android). Existuje tiež verzia pre váš iPad. Chcete sa dozvedieť viac? Pozrite si odporúčania spokojných zákazníkov. 

15.09.20214506

Novinky v službe Google Moja Firma, ktoré sa oplatí využiť

Služby pre firmu:GMB - Tvoje možnosti zrýchliť podnikanie

Novinky v službe Google Moja Firma, ktoré sa oplatí využiť

IvanaD Služby pre firmu


Na atraktívnu aplikáciu miniFAKTÚRA sme sa tentoraz pozreli očami účtovníka. Aplikácia je dokonalá pre bežného užívateľa, ktorý si chce svoje faktúry spravovať sám. Predstavuje aj revolučný spôsob práce pre účtovníkov, ktorí chcú mať klientove portfólio na jednom mieste, v jedinom súbore a včas. Hodnotenie z pohľadu účtovníka:  . Ušetrite náklady, peniaze aj čas Tomu sa povie dokonalá symbióza. V rámci testovania mobilnej aplikácie stačilo vystaviť faktúru a vďaka automatickému ukladaniu v cloude sa faktúry okamžite aktualizovali vo všetkých synchronizovaných zariadeniach aj on-line. Ide o jedinečný spôsob komunikácie podnikateľov s účtovnou firmou. Už žiadne tlačenie faktúr, evidencia, posielanie poštou, či dokonca osobné nosenie. Netreba ani poslať mail. Stačí faktúru vystaviť a váš účtovník už o nej vie. Tak jednoduché a pritom dokonalé. Vyhnete sa hľadaniu papierov Omylnosť je ľudský faktor, s ktorým sa už stretol každý. Pár dní pred odovzdaním daňového priznania zrazu chýbajú faktúry. Chyby robí len človek, aplikácia miniFaktúra zabezpečí, že budete mať všetko včas a v úplnom poriadku. Evidenciou sa už nemusíte trápiť, spraví ju za vás. Už nikdy žiadne nahadzovanie do počítača! Online verziu miniFAKTÚRY môžete kedykoľvek  sprístupniť účtovníkovi. V tomto kroku funguje všetko jednoducho a bez najmenších chýb. Z minúty na minútu si účtovník stiahne všetky potrebné dáta. A nielen to! miniFAKTÚRU je jednoducho spárovateľná s účtovnými systémami, čo znamená, že účtovníkovi sa všetky dáta automaticky importujú.   Vytvorte si prvých päť faktúr úplne zdarma a otestujte s vašim účtovníkom, ako môže byť účtovníctvo až školácky jednoduché. To všetko vďaka aplikácii miniFaktúra, ktorá vznikla práve pre uľahčenie života podnikateľom aj účtovníkom.      miniFAKTÚRA to je aj: •          Vytváranie faktúr v smartphone či tablete •          Intuitívna navigácia •          Dokonalý prehľad vo faktúrach •          Synchronizácia so všetkými zariadeniami •          Jednoduchá editácia a tlač faktúry •          Podpis priamo v mobile •          Prehľadné štatistiky   Najjednoduchšie je stiahnuť si danú aplikáciu hneď do mobilu, čo môžete urobiť priamo na stránkach iTunes App store (pre iphone) alebo Google play (pre android). Existuje tiež verzia pre váš iPad. Chcete sa dozvedieť viac? Pozrite si odporúčania spokojných zákazníkov. 

06.10.20204737

Reštaurácia po vytepovaní ešte…

Bodytep by sme doporučili aj ďalej, spokojnosť, nemáme žiadne výhrady.

BODYTEP
5/5 131 hodnotení

Tepovanie v Detskom centre

Páni z Bodytep prišli načas, dokonca skôr.  Boli veľmi šikovní,…

BODYTEP
5/5 131 hodnotení

Správa facebookových služieb

Spolupráca na špičkovej úrovni, sme radi, že máme takého skvelého partnera po…

zariadim.sk
5/5 55 hodnotení

Novinky zariaďovania



Táto webová stránka používa k zlepšeniu vašej skúsenosti súbory cookies. Ďalším používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Súhlasím